Week tegen Eenzaamheid: bloemenactie en hulp bij contacten

26 september 2024

Van 26 september tot en met 2 oktober staat Hoorn in het teken van de Week tegen Eenzaamheid. Stichting Netwerk, Omring, Gemeente Hoorn en 1.Hoorn willen in deze week eenzaamheid extra bespreekbaar maken en verbinding stimuleren.

Een van de belangrijkste initiatieven tijdens deze week is de bloemenactie, waarbij op drukbezochte plekken in Hoornse wijken bloemen worden uitgedeeld. De gedachte hierachter is simpel: in contact komen met elkaar is de eerste stap om eenzaamheid tegen te gaan. Kijk voor alle momenten waar en wanneer er bloemen worden uitgedeeld op de website van Stichting Netwerk.

Van groot belang

Wethouder Karin Hakhoff gaat ook bloemen uitdelen: ‘Ik vind de Week tegen Eenzaamheid van groot belang, omdat eenzaamheid zowel jong als oud treft. Door ontmoetingen en gesprekken te bevorderen, kunnen we samen bouwen aan een samenleving waarin iedereen zich gezien en gehoord voelt.’ 

Vriendenkring

Naast de bloemenactie, biedt Stichting Netwerk in haar wijkcentra de activiteit ‘APK voor je vriendenkring’ aan. Deze activiteit helpt mensen bij hun sociale contacten en biedt hulp om hun netwerk te versterken. De ‘APK voor je vriendenkring’ vindt plaats op 2 oktober in wijkcentrum Risdam om 14.00 uur, op 3 oktober in wijkcentrum Kersenboogerd om 15.00 uur, en op 16 oktober in wijkcentrum Grote Waal om 14.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Netwerk.