Raad bespreekt parkeren, cultuur en recreatie

18 oktober 2024

Op dinsdag 22 oktober vergadert de gemeenteraad in het stadhuis. Op de agenda staat nieuw beleid voor parkeren in de binnenstad en cultuur. Daarnaast bespreekt de raad het recreatiebeleid van Westfriesland.

De raadzaal in het stadhuis in Hoorn

Parkeerbeleid binnenstad

In de binnenstad van Hoorn zijn op dit moment zeven verschillende parkeergebieden, met vier verschillende tarieven en verschillende voorwaarden en parkeertijden. Om parkeren eenvoudiger en overzichtelijker te maken, stelt het college voor om in de binnenstad drie parkeergebieden aan te wijzen. Elk gebied met parkeertarieven en parkeertijden zijn afgestemd op de bezoekers die kort, middellang of langer in de stad verblijven. De raad stemt over dit voorstel.

Nieuwe cultuurnota 2025-2032

Voor de komende jaren moet de gemeente Hoorn een nieuwe cultuurnota opstellen. Voor inwoners, bezoekers én de culturele sector is het van belang om helder cultuurbeleid te voeren. Het college heeft beleid opgesteld in de zogenoemde cultuurnota. Hiervoor heeft het college samengewerkt met allerlei partijen uit de cultuursector, maar ook met jongerenplatforms. De raad bepaalt of zij instemt met deze nota.

Recreatieruimte in de regio

De groei van het aantal inwoners en andere (ruimtelijke) ontwikkelingen in de regio zijn aanleiding om opnieuw te kijken naar meer recreatieruimte in Westfriesland. De raad bespreekt het ambitieniveau voor het opstellen van beleid. Het ambitieniveau is namelijk bepalend voor de uiteindelijke uitvoering van de plannen. Alle zeven Westfriese gemeenteraden mogen hier iets over zeggen.

Openbare ruimte Kersenboogerd

Met het programma Kansen voor de Kersenboogerd werkt de gemeente aan het opknappen van de openbare ruimte. Hiervoor vraagt het college aan de raad om een voorbereidingskrediet van 600.000 euro beschikbaar te stellen.

Aanbevelingen Rekenkamerrapport

In april 2024 presenteerde de Rekenkamer een onderzoek naar de effectiviteit van het woonbeleid van Hoorn. In dit rapport doet de Rekenkamer meerdere aanbevelingen aan de gemeente.

Volg de vergadering

De raadsvergadering van 22 oktober start om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. Publiek is welkom. U kunt ook digitaal meekijken via de livestream. De volledige agenda en livestream staan op de website van de gemeenteraad.