Kindergemeenteraad en kinderburgemeester gekozen

4 oktober 2024

Op donderdag 3 oktober 2024 hebben de kindergemeenteraadsleden elkaar voor het eerst gezien. Uit hun midden is ook een kinderburgemeester gekozen.

De kindergemeenteraad van 2024

Op donderdag 14 november 2024 vindt de installatie plaats en heeft Hoorn voor het eerst officieel een kinderburgemeester en kindergemeenteraad.

Werkgroep Kinderburgemeester

Raadsleden uit de gemeenteraad hebben exact een jaar geleden voorgesteld om in 2024 een kinderburgemeester en kindergemeenteraad aan te wijzen. De raadsleden bundelden de krachten in de Werkgroep Kinderburgemeester en werkten samen met scholen, het college en de ambtelijke organisatie om dit mogelijk te maken. Nu is het zo ver!

Kindergemeenteraad van 18 raadsleden

Alle scholen in Blokker, Hoorn en Zwaag zijn gevraagd om een kandidaat uit groep 7 te leveren voor ofwel de kindergemeenteraad of de kinderburgemeester. Hieruit is een kindergemeenteraad ontstaan die bestaat uit 18 raadsleden. De kindergemeenteraad doet een jaar lang haar best om de belangen van alle kinderen te behartigen in de gemeente Hoorn. De kinderburgemeester zal betrokken zijn bij activiteiten zoals de opening van de kermis. Door dit project kunnen kinderen hun eigen stem laten gelden en daadwerkelijk een verschil maken.

Kinderburgemeester Ela Sneek

Kinderburgemeester Ela Sneek.