Herontdek je brein: blijf fit en actief

26 september 2024

Tijdens het programma 'Herontdek je brein' ontdekt u in acht weken wat u zélf kunt doen om fit en actief te blijven. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 15 oktober in Sporthal De Opgang in Zwaag.

Tijdens acht bijeenkomsten komen verschillende thema’s aan bod, zoals gezonde leefstijl, valpreventie, het belang van bewegen en veranderingen in het brein. De bijeenkomsten zijn niet alleen informatief, maar ook gericht op plezier en verbinding. U leert nieuwe mensen kennen, krijgt praktische tips en u voelt zich na afloop fitter en meer ontspannen.  

Samen leren en bewegen  

Elke dinsdagmiddag wordt gestart met een kop koffie of thee, gevolgd door een groepsactiviteit en een presentatie. Na een korte pauze is er een laagdrempelige beweegactiviteit in de sportzaal. De middag wordt afgesloten met een korte evaluatie en de kans om nog even na te praten.  

Belang van gezond ouder worden  

Wethouder Marjon van der Ven benadrukt het belang van dit initiatief: 'Het is essentieel dat ouderen niet alleen fysiek actief blijven, maar ook mentaal vitaal. Dit programma biedt hen de kans om op een plezierige manier nieuwe mensen te ontmoeten en tegelijkertijd te werken aan hun gezondheid.'

Waar en wanneer?  

Data: dinsdag 15 en 22 oktober, 5, 12, 19 en 26 november en 3 en 10 december 2024.  
Locatie: Sporthal De Opgang in Zwaag
Tijd: 14.00 tot 16.30 uur  
Kosten: € 20 per persoon  

Aanmelden  

Aanmelden voor ‘Herontdek je brein’ kan door een e-mail te sturen naar Astrid Hoogewoning van Stichting Netwerk, a.hoogewoning@netwerkhoorn.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.