Hulp bij geldzorgen

Maakt u zich zorgen over geld? Heeft u schulden? Of kunt u niet op tijd uw rekeningen betalen? De gemeente kan u hierbij helpen.

Als u schulden heeft

Als u schulden heeft, kan de gemeente u helpen met een traject voor schuldhulpverlening. Alle inwoners van Hoorn, ook ondernemers, kunnen zich aanmelden voor schuldhulpverlening.

Aanmelden schuldhulpverlening

U kunt ook een e-mail sturen naar schuldhulp@hoorn.nl. De gemeente neemt binnen 2 werkdagen contact met u op. U kunt ook bellen naar 0229 25 22 00. 

Ook kan de gemeente advies geven over betalingsregelingen. Daarnaast is er hulp met het beheren van uw budget, uw administratie of het bijhouden van een kasboekje. Hiermee kunnen nieuwe schulden in de toekomst voorkomen worden.

Als u nog geen schulden heeft

Problemen met geld worden snel groter als u niets doet. De gevolgen zijn minder groot als u aanklopt voor hulp voordat er schulden zijn.

Er is hulp vanuit de gemeente in bijvoorbeeld de volgende situaties:

  • U kunt een rekening niet betalen
  • U heeft betalingsachterstanden
  • U heeft een officiële brief gekregen die u niet begrijpt
  • U heeft geen geld meer om boodschappen te doen
  • U heeft geen geld meer om de huur te betalen

Neem contact op

Als u deze problemen heeft, dan kunt u een persoonlijk gesprek aanvragen met iemand van de gemeente. U wordt naar de juiste instanties verwezen die u kunnen helpen met het beheren van uw budget, uw administratie of het bijhouden van een kasboekje. Stuur een e-mail naar voorkomschulden@hoorn.nl of bel naar 0229 25 22 00 en vraag naar de mogelijkheden.

Hulp bij laag inkomen

Voor mensen met een laag inkomen zijn er verschillende regelingen. Landelijke regelingen, maar ook regelingen die gelden voor inwoners van de gemeente Hoorn. Die regelingen zijn niet alleen voor mensen met geldproblemen of schulden. Mogelijk heeft u recht op bepaalde toeslagen of bijstand, omdat uw inkomen onder een bepaalde grens zit. Bekijk de regelingen op de pagina Hulp voor mensen met een laag inkomen.