Verbreed fietspad Berkhouterweg weer open

23 augustus 2024

Sinds vrijdag 23 augustus zijn de werkzaamheden aan het fietspad langs de Berkhouterweg afgerond en is het fietspad weer open. Op dinsdag 27 en woensdag 28 augustus komen de lijnen op weg gezet. Tijdens deze werkzaamheden blijft het fietspad open.

Populaire route voor scholieren

Eind juni is de gemeente gestart met het vernieuwen en verbreden van het fietspad. De gewenste verbeteringen konden doorgevoerd worden met subsidie van de provincie Noord-Holland. Deze fietsroute is vooral populair bij scholieren. Wethouder René Assendelft: 'Het is fijn dat iedereen weer veilig over dit mooie stukje fietspad kan rijden. Het is een goede verbetering van ons fietsnetwerk.'

Actieplan Fiets

In april 2024 heeft de gemeenteraad het Actieplan Fiets vastgesteld. Een belangrijk onderdeel hiervan is het verbeteren van het fietsnetwerk. Hoorn krijgt steeds meer inwoners en het fietsgebruik stijgt. Hierdoor wordt het drukker op de fietspaden. Ook neemt de gemiddelde snelheid toe door de komst van de elektrische fietsen. Dit vraagt om maatregelen aan de fietspaden. Het verbrede fietspad aan de Berkhouterweg is een van de eerste projecten in de gemeente Hoorn die is uitgevoerd in het kader van het Actieplan Fiets. Met de oplevering van dit fietspad is ook gelijk het eerste deel van de doorfietsroute tussen Hoorn en Amsterdam voltooid. In samenwerking met de vervoerregio, de provincie Noord-Holland en aangrenzende gemeenten werken we aan het verbeteren van de fietsverbinding tussen Amsterdam en Hoorn. De komende jaren werken we in Hoorn aan meer verbeteringen voor fietsers, waaronder een comfortabele fietsroute via het Keern naar de binnenstad.