Informatieavond parkeren binnenstad op 9 september

22 augustus 2024

In oktober besluit de gemeenteraad over de nieuwe voorwaarden en tarieven voor het betaald parkeren in de binnenstad. Wilt u erover meedenken? Kom dan op 9 september van 19.30 tot 20.30 uur naar Turf. Meld u vooraf aan.

Het voorstel is om het betaald parkeren eenvoudiger te maken. Door niet zeven maar vier parkeergebieden in te stellen, met parkeertarieven en -tijden die aansluiten op de duur en het doel van het bezoek. Zo wordt het voor bezoekers duidelijker waar en voor welk tarief ze kunnen parkeren.

Kort of lang verblijf

Voor een snelle boodschap blijft het mogelijk om dicht bij winkels te parkeren. Willen bezoekers langer blijven? Dan is het, ook ’s avonds en in het weekend, gunstiger om aan de rand van de stad te parkeren. Dit moet ervoor zorgen dat er minder auto’s van bezoekers lang geparkeerd staan in het hart van de stad.

Aanmelden informatieavond

Het voorstel is nog niet definitief. Wilt u erover meedenken? Dan bent u maandagavond 9 september van 19.30 tot 20.30 uur van harte welkom bij Turf. Meld u vooraf aan via het aanmeldformulier. Tijdens de informatieavond wordt het voorstel uitgebreid toegelicht. Meer informatie vindt u ook in het eerder verschenen nieuwsbericht over het voorstel rond betaald parkeren.

Bekijk het raadsvoorstel

Op 2 juli heeft de gemeenteraad gesproken over de plannen voor het betaald parkeren in de binnenstad. Het voorstel dat toen is toegelicht en waar de gemeenteraad over gesproken heeft, staat op de website van de gemeenteraad. In oktober neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de nieuwe voorwaarden en tarieven voor het betaald parkeren in de binnenstad. Die gaan in vanaf 2025.