Zorgen om een ander
Als u zich zorgen maakt om een ander, is het belangrijk niet met uw zorgen rond te blijven lopen. Er zijn meerdere instanties waar u terechtkunt voor vragen en advies.
OGGZ Meldpunt Vangnet en Advies
Kent u iemand die zich in een zorgwekkende situatie bevind en niet uit zichzelf hulp zoekt of hulp weigert? Dan kunt u een melding doen bij het Meldpunt Vangnet en Advies. Vangnet & Advies draagt zorg voor mensen die daar meestal zelf niet om vragen maar wel zorg nodig hebben en leidt de cliënt toe naar passende hulpverlening of kan hierover adviseren. Telefonisch is het Meldpunt Vangnet en Advies van maandag tot en met vrijdag van 9.00 en 17.00 uur te bereiken via 088 01 00 521. Tussen 17.00 en 23.00 uur kunnen bezorgde inwoners bellen naar 088 01 269 11. Let op: u kunt geen anonieme meldingen doen bij het Meldpunt Vangnet en Advies.
Gedwongen opname in psychiatrisch ziekenhuis
In bijzondere omstandigheden kan iemand gedwongen worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Met een verklaring van de burgemeester kan iemand dan behandeld worden, ook al wil hij of zij dat zelf niet. Zo’n opname kan nodig zijn omdat iemand een gevaar voor zichzelf vormt of onacceptabel veel overlast veroorzaakt. Meer informatie kunt u krijgen bij de gemeente via telefoonnummer 0229 25 22 00.
Veilig Thuis: voor huiselijk geweld en kindermishandeling
Vermoedt u huiselijk geweld bij bijvoorbeeld uw buren, vrienden of familieleden, dan kunt u terecht bij Veilig Thuis. Ook als u kindermishandeling vermoedt, kunt u het best direct contact opnemen met Veilig Thuis. Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. U kunt 24 uur per dag gratis bellen met Veilig Thuis (0800 2000). Meer informatie vindt u op de website Veilig Thuis.
1.Hoorn: zorgen om een kind
Bij 1.Hoorn zijn organisaties vertegenwoordigd die zich met jeugd bezighouden. Samen vormen zij één loket waar u terechtkunt voor informatie en advies. Ook als u zich zorgen maakt om een kind of jongere kunt u er terecht. Meer informatie vindt u op de pagina Jeugdhulp.
Bedankt voor het doorgeven! We gaan er mee aan de slag.
Heeft u persoonlijke vragen of wilt u graag reageren op de inhoud?
Dan kunt u contact opnemen.