Uitnodiging bijeenkomst nieuwe stadstoegang op 3 juli

19 juni 2024

Wat is er nodig om de nieuwe stadstoegang zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de omgeving? Gemeente en ontwerp- en ingenieursbureau Movares starten in juli een uitgebreid participatie- en ontwerpproces om te komen tot een ontwerp voor de nieuwe stadstoegang.

De aftrap is op woensdag 3 juli. Tijdens een inloopbijeenkomst is er de kans om aandachtspunten, zorgen en wensen mee te geven aan het ontwerpteam. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Toegangsweg voor autoverkeer en toegangsweg voor fietsers

Na een uitgebreid onderzoeks- en participatieproces heeft de gemeenteraad in oktober 2023 één variant gekozen om verder uit te werken als mogelijke nieuwe stadstoegang. Deze variant bestaat uit een nieuwe toegangsweg voor autoverkeer en een nieuwe toegangsweg voor fietsers en voetgangers. De nieuwe autotoegangsweg (zie paarse route op afbeelding) start als nieuwe afslag van de Provincialeweg ten westen van het Keern. De nieuwe toegangsweg voor fietser en voetganger (zie blauwe route op afbeelding) start op het Keern na de kruising met de Geldelozeweg en gaat met een onderdoorgang onder de Provincialeweg door. 

Iedereen kan aandachtspunten inbrengen

De gemeente werkt samen met bureau Movares het schetsontwerp voor deze wegen verder uit. Dit gebeurt met inbreng van omwonenden, omliggende bedrijven, en andere belanghebbenden. Voor de start van dit ontwerpproces kan iedereen zijn aandachtspunten geven tijdens de inloopbijeenkomst op woensdag 3 juli.

Waar en wanneer?

Datum: woensdag 3 juli
Locatie: raadzaal stadhuis, Nieuwe Steen 1
Tijd: inloop tussen 18.30 - 20.30 uur, voor 1 juli aanmelden via www.hoorn.nl/stadstoegang.

Ontwerpen met inbreng van de omgeving

In eerdere participatie heeft iedereen inbreng kunnen geven over de keuze voor de route van de nieuwe stadstoegang. In deze fase gaat het over de inpassing van de gekozen route. Hoe laten we de nieuwe stadstoegang goed aansluiten bij de omgeving? Er zijn meerdere momenten waarop men inbreng kan geven, mee kan denken en reactie kan geven op het ontwerp voor de stadstoegang. Dit kan:

  • voor de start van het ontwerpproces op 3 juli tijdens de inloopbijeenkomst.
  • tijdens het ontwerpproces door deel te nemen aan een van de klankbordgroepen. Per deelgebied gaan belanghebbenden en het ontwerpteam tussentijdse ontwerpen bespreken en aanscherpen. De klankbordsessies met maximaal zo’n 15 deelnemers per klankbordgroep starten na de zomervakantie.
  • aan het einde van het jaar wordt nog een keer een inloopbijeenkomst georganiseerd. Daar kan iedereen reageren op het ontwerp dat is gemaakt. Waar mogelijk en wenselijk worden deze reacties verwerkt in het uiteindelijke ontwerp waar de gemeenteraad een besluit over zal nemen.

Tijdens de inloopbijeenkomst op 3 juli kan men zich aanmelden voor een van de klankbordgroepen. Kunt u niet naar de inloopbijeenkomst komen en wilt u wel deelnemen aan de klankbordgroep? Stuur dan een e-mail naar poortvanhoorn@hoorn.nl.

Besluit over aanleg nieuwe toegangsweg

De verwachting is dat de gemeenteraad op basis van het ontwerp en de bijbehorende onderzoeken in mei 2025 een besluit kan nemen over de aanleg van de nieuwe stadstoegang.

Meer informatie

Op de website www.poortvanhoorn.nl/nieuwe-stadstoegang vindt u meer informatie over de nieuwe stadstoegang en het proces tot nu toe. Vragen kunt u mailen naar poortvanhoorn@hoorn.nl.