Kraskaarten

Kraskaarten zijn tijdelijke parkeerkaarten en bedoeld voor bezoekers van een vergunninggebied. Alleen bewoners van de vergunninggebieden kunnen kraskaarten aanvragen. Kraskaarten zijn te gebruiken in de vergunninggebieden Centrum, Hoorn-Noord/Venenlaankwartier en Grote Waal. Een kraskaart is 4 uur geldig.

Waar mag ik parkeren?

Een kraskaart is alleen bruikbaar in het vergunninggebied waar de aanvrager woont. Ook mag een kraskaart alleen gebruikt worden op een plaats waar vergunningparkeren geldt. Bezoekers van bewoners van het Oostereiland mogen met een kraskaart parkeren in vergunninggebied Centrum. Op de kaart Indeling vergunninggebieden ziet u in welke gebieden vergunningparkeren geldt.

Online aanvragen

Voor het online aanvragen van kraskaarten heeft u DigiD nodig. Doet u de aanvraag op een werkdag vóór 12.00 uur? Dan wordt het dezelfde dag nog verzonden. U kunt maximaal 4 kraskaartboekjes bestellen per jaar. In ieder boekje zitten 25 kraskaartjes. 

Online aanvragen

Voorwaarden

U kunt alleen kraskaarten aanvragen als u bewoner bent van het vergunninggebied Centrum, Hoorn-Noord/Venenlaankwartier, Grote Waal of Oostereiland. 

Kosten

Vergunninggebied Centrum: € 25,20 (25 kraskaarten).
Vergunninggebied Hoorn-Noord/Venenlaankwartier: € 12,60 (25 kraskaarten).
Vergunninggebied Grote Waal: € 12,60 (25 kraskaarten).

Aanvragen in stadhuis

Voor het aanvragen van kraskaarten in het stadhuis, maakt u een afspraak. Naar de afspraak neemt u een geldig legitimatiebewijs mee. 

Aanvragen in stadhuis

Vraag en antwoord

1. Mag ik meerdere kraskaarten in de auto leggen als ik langer dan 4 uur wil parkeren?

Nee, na 4 uur is de kraskaart verlopen. U kunt dan wel een nieuwe kraskaart plaatsen.

2. Hoeveel kraskaarten kan ik aanvragen?

U kunt maximaal vier boekjes met 25 kraskaarten per huishouden per jaar aanvragen.

3. Hoe moet ik betalen?

Als u de  kraskaarten online aanvraagt, betaalt u direct met iDeal of creditcard. Na het maken van een afspraak in het stadhuis, betaalt u de kraskaarten bij het ophalen.

Dit is een verplicht veld.

Uw formulier wordt verzonden, even geduld a.u.b.