Stadsstrand, fietspad en wandelpad langs de kust

De gemeente gaat op de versterkte dijk een groot stadsstrand maken en nieuwe fiets- en wandelmogelijkheden. Op die manier ontstaat er een kust waar inwoners en bezoekers nog meer van kunnen genieten. Meer informatie vindt u in het online magazine.

Ideeën stadsstrand

Inwoners uit Hoorn en de regio hebben via het platform Voor een mooie stad 98 unieke ideeën gedeeld voor het Hoornse stadsstrand. Dank daarvoor! Dit najaar werkt de gemeente het ontwerp verder uit tot een definitief ontwerp. Daarbij wordt ook gekeken naar alle ideeën die voor het stadsstrand zijn ingebracht. Waar mogelijk en wenselijk verwerkt de gemeente deze in het definitieve ontwerp. Een deel kan worden meegenomen en een deel niet. De gemeente verwacht in november 2020 daar meer duidelijkheid over te kunnen geven. Ook starten dit jaar de eerste gesprekken met ondernemers om te komen tot een goede invulling van de horecavoorzieningen op het strand. Ook daarbij wordt gekeken naar de wensen die zijn ingebracht. Meer informatie volgt in november 2020.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de Hoornse kust? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Presentatie online bijeenkomst van 9 september 2020

Heeft u de online bijeenkomst gemist? Lees de presentatie (pdf, 2,24 MB) en bekijk de video van het stadsstrand. Deze video geeft in vogelvlucht en als wandelaar en fietser een beeld van het toekomstige stadsstrand.

Tijdens de online bijeenkomsten ontwerp stadsstrand op 9 september 2020 kon een aantal vragen niet direct beantwoord worden en een aantal vragen kwam na afloop binnen. Deze vragen en antwoorden kunt u lezen in het document Vragen en antwoorden online bijeenkomst stadsstrand (pdf, 117 kB).