Verkeerd bezorgde stempassen

22 februari 2021

Door een fout zijn 1470 stempassen verkeerd bezorgd. Alle mensen in Hoorn om wie het gaat ontvangen een brief met uitleg en excuses. Zij krijgen een nieuwe stempas op het juiste adres.

Bordje naar stembureau

In de afgelopen dagen zijn de stempassen bezorgd. Door een fout zijn 1470 stempassen verkeerd bezorgd. Bij het afdrukken van de stempassen zijn de adressen gebruikt waar mensen op 17 november 2020 stonden ingeschreven in Hoorn. Dit betreuren wij enorm. De stempassen die verkeerd zijn bezorgd, hebben we ongeldig gemaakt zodat niemand daarmee kan stemmen. Alle mensen in Hoorn om wie het gaat ontvangen een brief met uitleg en excuses. Zij krijgen een nieuwe stempas op het juiste adres. 

Bent u tussen 17-11-2020 en 1-2-2021 verhuisd?

Mensen die zijn verhuisd binnen de gemeente Hoorn of vertrokken zijn uit de gemeente Hoorn tussen 17-11-2020 en 1-2-2021 hebben een stempas op hun oude adres gekregen. Deze mensen staan bij de gemeente op het goede adres ingeschreven. Maar bij het afdrukken van de stempassen is het adres gebruikt waar inwoners op 17-11-2020 stonden ingeschreven in Hoorn.

Heeft u een stempas ontvangen van iemand die niet meer op dit adres woont?

Wij vragen u deze stempas te verscheuren en weg te gooien. U hoeft deze stempas niet door te sturen naar de oude bewoners. Wij hebben deze stempas ongeldig gemaakt. Daar kan dus niet meer mee gestemd worden. Als de oude bewoners in de gemeente Hoorn wonen, krijgen zij een nieuwe stempas van ons. Als zij in een andere gemeente wonen, krijgen zij van die gemeente een stempas.

Is uw stempas op uw oude adres bezorgd?

Bent u tussen 17-11-2020 en 1-2-2021 verhuisd? Dan is er op uw oude adres een stempas bezorgd. Begin maart ontvangt u een nieuwe stempas op het juiste adres. De stempas die naar uw oude adres is gestuurd, hebben wij ongeldig gemaakt. U kunt daar dus niet mee stemmen.

Bent u in de afgelopen maanden vanuit een andere gemeente naar Hoorn verhuisd?

Uw stempas is nog niet verstuurd. Ook niet naar uw oude adres. U krijgt uiterlijk begin maart uw stempas.

Onze excuses

Wij betreuren dat deze fout is ontstaan. We doen onderzoek naar hoe dit is ontstaan. Zodat we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Iedereen om wie het gaat ontvangt van ons een brief met uitleg en excuses.