App maakt toerist wegwijs in Westfriesland

30 juli 2020

Toeristen die naar de regio Westfriesland komen, kunnen gebruik maken van de ‘Gouden Eeuw tour’ app.

scherm van gouden eeuw app

Toeristen die naar de regio Westfriesland komen, kunnen gebruik maken van de ‘Gouden Eeuw tour’ app. Deze gratis app maakt gebruik van Augmented Reality. Dat betekent dat gebruikers worden rondgeleid door een eigen virtuele gids. Een historisch karakter uit de Gouden Eeuw vertelt over het ‘icoon’ (historisch gebouw) dat wordt bezocht. Ook geeft de app een inkijkje achter de gevels en maakt het zelfs mogelijk om door alles heen te kijken wat voor of zelfs onder je staat.

Tour door de regio

In de app staan zo’n 50 iconen. De virtuele tour is een onderdeel van de regionale campagne waarbij wandel- en fietsroutes en de iconen onder de aandacht worden gebracht. Ook voor inwoners uit de regio is de tour interessant en plezierig.

Ontdekkingsreis door het verleden 

Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum: “De zeventiende eeuw was voor West-Friesland met recht een gouden eeuw. Hoorn, Enkhuizen en Medemblik werden in die tijd spelers van formaat in de wereldhandel. Het was een periode van ondernemingszin, rijkdom, vernieuwing op vele terreinen, maar evenzeer van geweld, uitbuiting en slavenhandel. In West-Friesland is de Gouden Eeuw nog altijd tastbaar en zichtbaar. Deze app leidt u langs de top 50 van monumenten uit die tijd. Ieder met hun eigen verhaal en geschiedenis. Ik wens u een geslaagde ontdekkingsreis door een veelbesproken en juist daardoor boeiend verleden”.

Over de app

De app is te vinden onder 'Golden Age Tour' in de App- en Playstore. Het is een Engels gesproken app. Zet de Nederlandse ondertiteling aan in het beginscherm (via het tandwiel). Bekijk www.degoudeneeuwtour.nl voor meer informatie en aanvullende middelen voor het bezoek aan de regio en iconen. Of ga voor de routekaart en informatieboekje naar de toeristische informatiepunten in de regio. 

Verhalen uit de geschiedenis

De ‘Gouden Eeuw’ is een herkenbare term om het lange verhaal van de zeventiende eeuw mee te vertellen. Veel historische gebouwen en iconen van onze regio stammen vanuit die tijd. Toeristen vanuit binnen- en buitenland komen naar de regio voor deze prachtige iconen. Daar horen verhalen uit de geschiedenis bij. De verhalen verrijken het bezoek en maken het memorabel. In de Gouden Eeuw tour-app vertelt het karakter feitelijke verhalen over de historische gebouwen. Deze musea en iconen zijn ook de plek waar de informatie te vinden is over alle perspectieven op deze periode en te leren over de geschiedenis.