Geldzorgen? Blijf er niet mee zitten!

17 februari 2021

Problemen met geld worden snel groter als u niets doet. Hoe sneller u hulp zoekt, hoe sneller u uit de problemen bent of hoe beter eventuele grotere problemen voorkomen kunnen worden. De medewerkers van 1.Hoorn staan klaar om u te helpen.

De meeste mensen vinden het lastig om hun zorgen te vertellen. Vaak schamen ze zich, of voelen ze zich schuldig. Terwijl een schuld lang niet altijd je eigen schuld is. Het is vaak een gevolg van andere gebeurtenissen. Denk aan psychische of lichamelijke problemen, het verlies van een baan, een scheiding. Problemen met geld worden snel groter als u niets doet. Hoe sneller u hulp zoekt, hoe sneller u uit de problemen bent of hoe beter eventuele grotere problemen voorkomen kunnen worden.

Vermoedt u dat iemand geldzorgen heeft?

Aan de buitenkant kan je niet zomaar zien of iemand schulden heeft. Maar er zijn signalen waar u op kunt letten. Zoals slapeloosheid, stress, vaak de gordijnen dicht, de deur niet opendoen, de post blijft ongeopend, de telefoon niet opnemen, weinig actief sociaal contact zoeken, het huis is vervuild, geld lenen, maar niet terugbetalen. Herkent u deze signalen? Laat het er niet bij, maar ga in gesprek om erachter te komen wat er speelt. En verwijs door naar de mogelijkheden om zelf of met hulp en advies van 1.Hoorn aan de slag te gaan.

Meer informatie

1.Hoorn heeft een speciale campagne over Geldzorgen gestart om ervaringen van inwoners te delen die hulp zochten en tips hoe inwoners zelf aan de slag kunnen om zaken op de rit te krijgen. Lees het verhaal van Sacha Daalder, inwoner uit Hoorn. Zij en haar man zochten hulp. Nu is er weer overzicht en rust in hun leven en dat van hun twee puberzoons. Lees ook het verhaal van Ellen, deskundige van 1.Hoorn die Sacha adviseerde en vrijwilliger Mariette die Sacha begeleidde.